OBS De Wildschut bezoekt Nispen Verpakkingen

Op 15 oktober 2014 was het zover! Groep 8 van OBS De Wlldschut uit Gilze bracht een bezoek aan Nispen Verpakkingen uit Roosendaal. Een geslaagd bedrijfsbezoek waar de leerlingen veel van opstaken.

Het bijzondere van dit werkbezoek was dat het werd georganiseerd door de leerlingen zelf. Niet alleen wordt op deze manier het organisatietalent van de leerlingen ontwikkeld, ook helpt het bij hun beroepskeuze en de selectie van het vervolgonderwijs.

De deur stond dit keer open bij Nispen Verpakkingen, een producent van golfkartonnen verpakkingen en materialen. Directeur Marcel Baelemans verwelkomde de leerlingen en trakteerde hen op een transparante kijk in de wereld van karton. Er werd gekeken hoe verschillende dozen gemaakt worden. In de grote fabriekshal keken de leerlingen hun ogen uit en zagen hoe grote kartonnen platen gesneden, gevouwen en geplakt werden. Met veel enthousiasme maakte de leerlingen zelf ook een aantal verpakkingen. Zo maakten de leerlingen uitgebreid kennis met de kartonfabriek. Daarna volgde nog een rondleiding in het reusachtige magazijn, waar veel dozen opgeslagen liggen. Tenslotte werd er nog nagepraat over de belevenissen onder het genot van een hapje en een drankje.

Belangrijk was het om te zien dat er zoveel leerlingen, zowel jongens als meisjes, zo actief en met veel plezier bezig waren met dit werkbezoek. Zo kijken de leraren, de leerlingen en de medewerkers van Nispen Verpakkingen terug op een geslaagde en leerzame dag. Voor herhaling vatbaar!