Nispen Verpakkingen ontwikkelt kartonnen versie van de Snoose

Nispen Verpakkingen is een samenwerking aangegaan met Piet en Hugo van Rooij van de Stichting (Z)onder Dak. Deze stichting zet zich al jaren in om het lot van de daklozen in de wereld. In dat kader hebben Piet en Hugo de Snoose ontwikkeld, een grote versie van een luciferdoosje, waar daklozen droog en warm in kunnen slapen. Nispen Verpakkingen heeft in samenwerking met (Z)onder Dak de kartonnen versie van de Snoose ontwikkeld.

Stel je eens voor: het is winter, het is koud en je moet zonder eten en zonder warme kleding buiten slapen op een koude vloer. Een gedachte om gek van de worden. Toch overkomt het veel daklozen. Met dit gegeven in hun achterhoofd hebben de broers Piet en Hugo van Rooij uit Eindhoven de stichting (Z)onder Dak opgericht. Met deze stichting helpen ze alle daklozen. Ze helpen bijvoorbeeld kleding en slaapzakken uit. Maar ze doen meer; ze hebben nu ook de Snoose bedacht! Dat is een soort kist waar daklozen droog en veilig in kunnen slapen. Uiteraard voorzien van ventilatiegaten voor voldoende frisse lucht.

“De Snoose moest betaalbaar worden, daarom zijn we met Marcel Baelemans van Nispen Verpakkingen in gesprek gegaan”, aldus Piet en Hugo van Rooij. “Bovendien wilden we dat er met de Snoose reclame-uitingen mogelijk waren voor het genereren van extra inkomsten. Marcel en zijn team van enthousiaste medewerkers zijn met dit uitgangspunt aan de slag gegaan en hebben een degelijke duurzame golfkartonnen versie van de Snoose ontwikkeld. Recyclebaar, bedrukbaar en betaalbaar. Wat wil je nog meer! We zijn zeer blij met deze samenwerking, want met deze kartonnen Snoose kunnen we heel veel daklozen een goede slaapplek bieden”.

Een bijkomend voordeel van de kartonnen versie van de Snoose is dat hij compact opgevouwen kan worden. Hierdoor is hij makkelijk te transporteren. Daarom kan de Snoose ook worden ingezet voor vluchtelingen in ramp- en oorlogsgebieden. Ook wordt er nagedacht over een versie speciaal voor festivals.

Aandacht in de media

Dat de ontwikkeling van de Snoose niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de enorme media-aandacht die dit product krijgt. Het NOS journaal heeft er al een item aan besteed en ook in de DINO show was de Snoose al te zien. Hieronder kunt u deze filmpjes terugkijken:

DE SNOOSE IN DE DINO SHOW

NISPEN ONTWIKKELT KARTONNEN VERSIE VAN DE SNOOSE