Nispen Verpakkingen gestart met FSC® certificering

Bossen zijn de longen van de aarde en levensbelang voor de mensen. Maar ook 80% van de dieren zijn afhankelijk van bossen. Door op de juiste manier met bossen om te gaan, blijft deze levensader behouden en wordt onverantwoord kappen tegengegaan. FSC® is het belangrijkste systeem dat zorgt voor verantwoord bosbeheer. Als consumenten producten met het FSC® logo erop kopen, weten ze dat deze producten gemaakt zijn van duurzame materialen, waarbij het gekapte bos weer in ere hersteld wordt.

Houtpulp van bomen zijn een belangrijke grondstof voor karton. Omdat Nispen Verpakkingen verantwoordelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft, neemt het zijn verantwoordelijkheid voor het milleu. Daarom is Nispen Verpakkingen gestart met FSC® certificering. “Door deze certificering worden we officieel onderdeel van de Chain Of Custody* en kunnen onze klanten eenvoudig traceren dat onze verpakkingen gemaakt zijn van duurzaam FSC® karton”, aldus Marcel Baelemans, directeur van Nispen Verpakkingen. “Als Full Service bedrijf leveren maken wij al langer milieuvriendelijke verpakkingen, maar vanuit de markt kwam steeds vaker de vraag of Nispen Verpakkingen zelf ook FSC® gecertificeerd was. Door met deze certificering te starten, geven we gehoor aan deze vraag en laten we zien dat we ook echt maatschappelijk betrokken zijn. Niet alleen in de productie, maar ook in de logistiek. Groen ondernemen zetten wij niet alleen om in woorden, maar juist in zichtbare daden. Niet voor niets is Nispen Verpakkingen meer dan alleen golfkarton op maat”.

 

* Chain of Custody

De Chain of Custody is de weg van producten uit het bos of uit de recycling naar de consument. Elke fase wordt beschreven; de verwerking, transformatie, productie en distributie. Elke verandering van eigenaar wordt vastgelegd en gecontroleerd door onafhankelijke certificatie-instellingen. Zo onstaat een gesloten cyclus. De FSC® claim bij deze cyclus zorgt ervoor dat de producten afkomstig zijn uit goed beheerde bossen, gecontroleerde bronnen, teruggewonnen materialen of een combinatie hiervan.

 

Credits afbeelding: Adrian Kuipers